ProMuscle

Merkt u dat bewegen lastiger wordt? En wilt u graag fit en vitaal  blijven? Meld u dan aan voor het ProMuscle programma! Het ProMuscle programma is speciaal ontwikkeld voor 65+’ers. Mensen van 65 tot zelfs 93 jaar hebben het programma getest en waren enthousiast. Het programma duurt 12 weken en bestaat  uit twee onderdelen: bewegen en voedingsadvies op maat. Hierdoor wordt u sterker en fitter.

Wat houdt het ProMuscle programma in?

Bewegen

Onder begeleiding van een gekwalificeerde beweegaanbieder (zoals  een fysiotherapeut) gaat u tweemaal per week krachtoefeningen  doen. De trainingen worden in kleine groepjes uitgevoerd, samen  met andere deelnemers van het programma. Dat is gezellig, en  iedereen krijgt persoonlijke begeleiding. We doen vooral kracht-  oefeningen om sterke beenspieren te krijgen, dat helpt om steviger  en beter te kunnen (trap)lopen. De oefeningen worden aangepast  naar uw eigen mogelijkheden.

Voeding

Een diëtist zal u adviseren over uw voeding, waarbij vooral op de  dagelijkse eiwitinname wordt gelet. Eiwit is een voedingsstof die te  vinden is in o.a. zuivel, vlees, vis en noten. Door voldoende eiwit  te eten en krachtoefeningen uit te voeren, kunt u uw spiermassa en  spierkracht vergroten. Daarnaast kan iedereen een aantal groeps-bijeenkomsten bijwonen waarin uitleg gegeven wordt over gezonde voeding, etiketten lezen, en het belang van eiwitten voor de spieropbouw.

Vragen over ProMuscle?

Voor vragen / informatie kunt u contact opnemen met de praktijkassisente.
Maandag t/m vrijdag van 09:00 – 12:00 en van 12:30 – 14:30 op tel.nr. 0224-218100.