Kinderfysiotherapie Hoep Zuid

voor Schagen & omgeving

Kinderfysiotherapie Hoep Zuid

voor Schagen en omgeving

Kinderfysiotherapie Hoep Zuid Schagen

Kinderfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie

Het specifieke van kinderen is dat ze aan voortdurende verandering onderhevig zijn door groei en ontwikkeling. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt, maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Dat kan komen door een niet optimaal functioneren van de spieren, gewrichten, zintuigen, organen of het zenuwstelsel. Hierdoor kunnen kinderen te weinig motorische ervaring opdoen. Ze hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen.

Elk kind van 0-18 jaar is verzekerd

Elk kind van 0-18 jaar is verzekerd voor kinderfysiotherapie. De overheid vindt kinderfysiotherapie dermate belangrijk dat het onderdeel is van de basisverzekering. De eerste 9 behandelingen en de daaropvolgende 9 behandelingen zijn altijd verzekerd.

Bovendien is er geen sprake van eigen risico bij kinderfysiotherapie.

Werkwijze kinderfysiotherapeuten gezondheidscentrum Hoep Zuid

Fysiotherapie Hoep Zuid werkt volgens de standaard van een pluspraktijk.
De zorg is doelmatig, doeltreffend en hulpvraag gericht. Dat wil zeggen dat de vraag van ouder en kind centraal staan bij de therapie: De kinderfysiotherapeut verricht een onderzoek, naar aanleiding daarvan wordt een plan van aanpak gemaakt. Het resultaat wordt na verloop van tijd geëvalueerd. Zo nodig wordt het plan van aanpak bijgesteld.

Uiteraard rapporteert de kinderfysiotherapeut regelmatig aan de verwijzend arts en aan andere hulpverleners en begeleiders. Dit gebeurt in overleg en met toestemming van de ouders.

Ouders/verzorgers en bijvoorbeeld de leerkrachten kunnen advies krijgen over wat wel en wat niet van het kind verwacht kan worden en hoe het eventueel in de motorische ontwikkeling gestimuleerd kan worden. Een schoolobservatie en advisering van de leerkracht behoren tot de mogelijkheden.

[dipi_masonry_gallery images=”621,622,623,624,625,626″ gallery_ids=”621,622,623,624,625,626″ gallery_orderby=”rand” columns=”5″ image_animation=”zoom-in” image_animation_speed=”1000ms” overlay_bg_color_gradient_type_tablet=”linear” overlay_bg_color_gradient_type_phone=”linear” _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” border_radii_grid_item=”on|10px|10px|10px|10px” border_width_all_grid_item=”3px” border_color_all_grid_item=”#FFFFFF” global_colors_info=”{}” overlay_bg_color_gradient_type__hover=”linear” image_bg_color_gradient_type__hover=”linear” content_bg_color_gradient_type=”linear” content_hover_bg_color_gradient_type=”linear” item_bg_color_gradient_type=”linear” image_bg_color_gradient_type=”linear” front_side_bg_color_gradient_type=”linear” back_side_bg_color_gradient_type=”linear” first_heading_color_gradient_type=”linear” second_heading_color_gradient_type=”linear” background_text_color_gradient_type=”linear” fh_reveal_effect_color_gradient_type=”linear” sh_reveal_effect_color_gradient_type=”linear”][/dipi_masonry_gallery]

Maak een afspraak

Bel voor afspraken en informatie
van maandag t/m vrijdag
tussen 9:00 - 12:00 en 12:30 - 14:30
met onze parktijkassistente op

0224-218100

Afspraak maken