De Sportfysiotherapeut

Maikel Koopman MSc.

In 2010 heb ik de opleiding CIOS (sport- en bewegingscoördinator) afgerond, waarna ik meteen ben doorgegaan aan de Hogeschool van Amsterdam voor de opleiding tot algemeen fysiotherapeut (Bachelor of Health), hier behaalde ik in 2014 mijn diploma. Door een goede stage heb ik meteen een functie gekregen bij Fysiotherapie Hoep Zuid. Tegelijkertijd heb ik een onderneming opgericht (CrossActief) waarin ik mij heb gericht op het organiseren en geven van bootcamp- en personal training.

In 2018 ben ik begonnen met de opleiding tot Master of Science (MSc.) Sportfysiotherapeut aan de SOMT te Amersfoort. Mijn Masterthesis/scriptie betrof de toegevoegde waarde van return to sport (RTS) testen na een blessure aan de onderste extremiteit. In 2021 heb mijn diploma en Master titel in ontvangst mogen nemen.

Tot heden ben ik bezig met het opzetten van Sportfysiotherapie Hoep Zuid / Sportfysiotherapie Schagen en specialiseer ik mij in sportblessures en m.n. in de revalidatie van de onderste extremiteit. Ik ben kartrekker van het Sport Netwerk van Beweegzorg Noord West (BNW) vanuit het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar en Den Helder. Dit is een samenwerkingsverband van sportartsen, orthopeden en sportfysiotherapeuten waarbij innovatie, samenwerking en de beste zorg voor de patiënt centraal staat.

Door mijn relevantie opleidingen, werkzaamheden en sociale contacten ben ik op de hoogte van de laatste regionale ontwikkelingen, de laatste wetenschappelijk inzichten m.b.t. revalidatie, heb ik diepgaande kennis van anatomie, kinematica, pathologie, trainingsleer en fysiologische herstelprocessen en de gevolgen daarvan op keuzes die gemaakt worden in de sportrevalidatie.

Vragen over sportfysiotherapie

Voor algemene vragen / informatie kunt u contact opnemen met de praktijkassisente.
Maandag t/m vrijdag van 09:00 – 12:00 en van 12:30 – 14:30 op tel.nr. 0224-218100.

Bignummer

emailadres

telefoonnummer

Specialisaties:

emailadres

telefoonnummer

Maak een afspraak

Bel voor afspraken en informatie
van maandag t/m vrijdag
tussen 9:00 - 12:00 en 12:30 - 14:30
met onze parktijkassistente op

0224-218100

Afspraak maken